vrijdag, juli 12, 2024

Bijeenkomst Digitale Veiligheid in de Tuyter op 8 april

Steeds vaker lees je over babbeltrucs, pinpasfraude, phishing, of andere vormen van oplichting. Online veiligheid is steeds belangrijker. Daarom is er op maandag 8 april een gratis bijeenkomst over Digitale Veiligheid in De Tuyter.

De wereld is steeds digitaler. Ook criminelen hebben hun weg online gevonden. Daarom is het soms opletten voor verdachte e-mails, sms’jes, weblinks. Maar ook babbeltrucs in persoon kan ertoe leiden dat slachtoffers gegevens en pincodes of wachtwoorden afstaan, met alle gevolgen van dien.

Online weerbaarheid

Online weerbaarheid is belangrijk. Weet jij zelf hoe je verdachte situaties herkend en hoe te handelen? Als je jouw kennis wil testen of nieuwe kennis wil opdoen, kom dan naar de gratis bijeenkomst Digitale Veiligheid, een initiatief van de gemeente Krimpen aan den IJssel, de politie, Bibliotheek aan den IJssel en de Rabobank.

Tijdens de bijeenkomst wordt er meer verteld over de vormen van diefstal en fraude die worden gebruikt én welke mogelijkheden er zijn om jezelf meer digitaal weerbaar te maken.

Er wordt onder andere een film ‘Echt of nep?’ getoond met voorbeelden van digitale fraude. De Rabobank geeft een presentatie over veilig internetbankieren en de bibliotheek vertelt over het programma Digitaal meedoen en het Informatiepunt Digitale Overheid. Met uitleg en verschillende ’tools’ maak je jezelf weerbaarder in de digitale wereld.

Praktische informatie

De bijeenkomst is op maandag 8 april van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur. Deze wordt gehouden in Ontmoetingscentrum De Tuyter (Nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel). De bijeenkomst Digitale Veiligheid is gratis, maar aanmelden is wel verplicht via de website van Bibliotheek aan den IJssel.

 

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen