woensdag, juli 24, 2024

Broedseizoen in Park Hitland: “vogels zoveel mogelijk met rust laten”

Door de hogere temperaturen nestelen er al vroeg in het jaar vogels en zijn er ook al jongen gespot. Ook in Park Hitland zijn er nesten. Het beheer vraagt bezoekers om de vogels met rust te laten en honden aan te lijnen.

De nesten zijn over het algemeen goed verstopt tussen het riet, maar soms bouwen vogels ook hun nest vlak naast een fiets- of wandelpad. Het beheer plaatst hier geen afzettingen of borden voor.

“We verzoeken al onze bezoekers dringend de weide- en watervogels zoveel mogelijk met rust te laten. We willen dat zij fijn en veilig kunnen leven en foerageren in ons mooie Park Hitland”, zo roept het beheer van Park Hitland op.

Honden aanlijnen

Nestelende en broedende zwanen en andere vogels ondervinden veel last door loslopende honden. Hoewel er geen aanlijnplicht is, doet het beheer ook een oproep aan bezoekers met honden: “We willen baasjes vragen hun hond aan te lijnen in de buurt van deze dieren.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen