vrijdag, juli 12, 2024

Einde tegel-soap in zicht, gemeente start na Pasen met werkzaamheden Pier Panderplein

Na de renovatie van het Pier Panderplein, gelegen aan een van de ingangen van winkelcentrum de Picassopassage, is het onafgebroken gedoe geweest met de tegels. Ze bleken te glad, raakten los en er ontstond discussie over wie verantwoordelijkheid moest nemen. Inmiddels lijkt het einde van de tegel-soap in zicht.

In 2018 werd het huidige Pier Panderplein aangelegd tijdens de transformatie van het winkelcentrum, toen het nog De Scholver heette. Gedurende de wintermaanden bleek echter dat de tegels te glad waren.

Hoewel eind 2020 de tegels werden vervangen, was dit niet het einde van de problemen. De tegels vlak voor de entree waren nog niet vervangen en bleken te glad. Daarnaast waren er kapotte en uitstekende tegels. Kortom: nog altijd gevaarlijk voor voetgangers. Ook zou er mogelijk sprake zijn van lekkage, maar dit zou achteraf niet door het plein komen.

Er ontstond getouwtrek tussen de gemeente en het winkelcentrum over wie precies verantwoordelijkheid moest nemen. Uiteindelijk was de maat vol voor de gemeente en werden de bewuste tegels verwijderd. Sindsdien staan er hekken en liggen er rijplaten.

Artikel gaat verder onder foto
Geruime tijd ligt het plein deels open

Op navraag van onze redactie blijkt dat er binnenkort een nieuwe vloer wordt aangelegd, zo laat de gemeente weten: “Eind vorig jaar hebben we de bestaande vloer gesloopt om zo te kunnen onderzoeken wat er echt aan de hand is en wat een goede vloer zou zijn.”

Er is een nieuwe vloer ontwikkeld. Door de vele regenval en lage temperatuur duurde dit ook langer dat verwacht, aldus de gemeente. “Het testen was lastig door het natte weer en lage temperatuur. Hierdoor duurde het lang voordat we de juiste combinatie voor de vloer konden voorleggen aan het bouwkundig adviesbureau voor goedkeuring.”

Er zal eerst een zogeheten ‘primer‘ worden aangebracht. Daarbovenop komt een egalinelaag. Deze zorgt voor waterdichtheid en verhelpt het hoogteverschil. Tot slot wordt na ongeveer twee weken drogen een epoxy toplaag aangebracht.

Start werkzaamheden na Pasen

De gemeente geeft aan dat er direct na Pasen, dus vanaf dinsdag 2 april, gestart wordt met de werkzaamheden. Bewoners en ondernemers worden nog per brief geïnformeerd.

Gedurende het grootste gedeelte van de werkzaamheden blijven de winkels bereikbaar. Tijdens het aanbrengen van de toplaag zullen twee winkels twee dagen niet bereikbaar zijn. Dit gaat nog in overleg met de betreffende zaken.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen