woensdag, juli 24, 2024

Capels raadslid Leon Anink voorgedragen als burgemeester van Zwijndrecht

Leon Anink, raadslid voor de Capelse VVD, is door de gemeenteraad van Zwijndrecht voorgedragen voor het burgemeesterschap. Daarmee is het zo goed als zeker dat Anink Capelle zal verlaten.

Dinsdagavond werd Anink (43) voorgedragen door de gemeenteraad van Zwijndrecht. Dit is het resultaat van een al langer lopende selectieprocedure. Hij neemt het stokje over van Hein van der Loo, die uit Zwijndrecht vertrok voor het burgemeesterschap van Almere.

Volgens Fred Loos, voorzitter van de vertrouwenscommissie, is Leon Anink de meest geschikte kandidaat: “Wat ons betreft is hij de daadkrachtige burgemeester die de Zwijndrechtse trots deelt.”

De voordracht van Anink wordt definitief zodra de Koning dit middels een koninklijk besluit bekrachtigd. Overigens gebeurt het vrijwel nooit dat er wordt afgeweken van de voorgedragen kandidaat. Als het koninklijke besluit is geweest, zal Leon Anink worden beëdigd door de commissaris van de Koning. Het burgemeesterschap is voor een periode van zes jaar en kan na afloop worden verlengd.

Vertrek uit Capelle

Als de aanstelling definitief is, zal Anink moeten verhuizen naar Zwijndrecht. Het betekent eveneens dat hij uit de gemeenteraad zal vertrekken, waar hij sinds 2018 zit. Wie hem gaat opvolgen in de raad, is nog niet bekend.

De Capelse fractie van de VVD zegt trots te zijn op de voordracht van Anink: “Zijn toewijding en ervaring beloven een heldere toekomst voor de gemeenschap. Wij kijken uit naar de positieve veranderingen die zijn leiderschap zal brengen en wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen