vrijdag, juli 12, 2024

Algerabrug (N210) tijdelijk gestremd na beëindiging achtervolging

Het verkeer op de Algerabrug (N210) tussen Krimpen en Capelle aan den IJssel is woensdagochtend korte tijd in beide richtingen gestremd geweest. Een achtervolging werd op deze locatie beëindigd.

Een woordvoerster van de Politie laat aan onze redactie weten dat de achtervolging begon op de Linker Rottekade in Rotterdam. Daar waren agenten bezig met een algemene verkeerscontrole toen een automobiliste op de vlucht sloeg.

Agenten hebben de achtervolging ingezet. De automobiliste zou daarbij ‘zeer gevaarlijke rijgedrag’ hebben vertoond. De achtervolging is vervolgens beëindigd op de Algerabrug, waarna de bestuurster kon worden aangehouden. Het betreft een 24-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel.

De reden dat de vrouw op de vlucht sloeg, is dat zij reed terwijl ze nog een rijverbod had. Waarom ze dit verbod had, is niet bekend.

Agent gewond

Tijdens de achtervolging is een agent gewond geraakt. Hij probeerde tijdens de achtervolging een tactische manoeuvre uit te voeren om het voertuig te doen stoppen, maar reed daardoor zelf op een boom. De agent is voor verdere controle en behandeling naar het ziekenhuis en zou vermoedelijk een gebroken hand hebben.

Stremming Algerabrug voorbij

Door de beëindiging van de achtervolging was het verkeer op de Algerabrug tijdelijk in beide richtingen gestremd. Inmiddels kan het verkeer weer gebruik maken van de brug.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen