vrijdag, juli 12, 2024

‘Collectanten’ halen geld op maar steken dat in eigen zak

Twee minderjarige meisjes hebben geprobeerd vrijdagmiddag geld te verdienen door zich voor te doen als collectanten. De meiden zeiden dat ze aan het collecteren waren voor de stichting KiKa. Dat deden ze in de Monteverdistraat, in de wijk ’s-Gravenland.

Een oplettende bewoners vertrouwde de twee niet en had de Handhaving gebeld. Die hebben de twee gecontroleerd. Ze bleken inderdaad niet geld op te halen voor KiKa. Op social media hadden ze iets vergelijkbaars gezien en het leek hen leuk om het na te doen. De meiden hadden al 4,25 euro opgehaald.

De twee zijn door de politie en handhaving thuis gebracht. Ze zijn toen aangesproken op wat ze hebben gedaan. Het opgehaalde geld is door de Handhaving in beslag genomen en overgemaakt naar stichting KiKa.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen