woensdag, juli 24, 2024

Oprit A16 bij Hoofdweg vanaf zondag dicht

Vanaf zondagavond 10 maart kunnen weggebruikers geen gebruik meer maken van de oprit naar de A16 bij de Hoofdweg in Rotterdam. Deze zal langdurig dicht blijven in verband met werkzaamheden. Eind april gaat de Hoofdweg daar eveneens in beide richtingen dicht.

De viaduct van de A16 die over de Hoofdweg in Rotterdam loopt, wordt vervangen. De werkzaamheden vallen samen met de aanleg van de nieuwe verbinding tussen
de A16 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport.

Vanwege de werkzaamheden was de Hoofdweg ter hoogte van de A16 al sinds mei 2023 in de richting van Capelle aan den IJssel afgesloten. Ook de afrit daar was al gestremd. Binnenkort komen er meer afsluitingen.

Oprit A16 vanaf 10 maart dicht

Vanaf zondagavond 10 maart zal naast de afrit ook de oprit naar de A16 vanaf de Hoofdweg worden afgesloten. Dit heeft te maken met de plaatsing van een tijdelijke brug, waarover het verkeer van de A16 zal rijden tijdens het vervangen van het daadwerkelijke viaduct. De oprit blijft dicht tot eind 2025.

Verdere planning

Vanaf 29 april zal de Hoofdweg in beide richtingen worden afgesloten. Deze afsluiting duurt tot 21 mei 2024. Tussen 8 en 13 mei is de A16 richting het Terbregseplein/A20 afgesloten. De andere kant op blijft deze open voor verkeer. Eind 2025 wordt de weg en op-/afrit volledig geopend voor verkeer.


Kijk voor meer informatie over het project op a16rotterdam.nl

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen