vrijdag, juli 12, 2024

Capellenaar (17) en Rotterdammer (60) met explosief aangehouden in Den Haag

De politie heeft in Den Haag een 17-jarig jongen uit Capelle aan den IJssel en een 60-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Zij zouden een explosief hebben willen plaatsen bij een woning.

Een alerte buurtbewoner merkte dinsdagochtend rond half vier op dat er twee personen zich verdacht ophielden in de Juliana van Stolberglaan en schakelde de politie in. Agenten troffen het tweetal in een auto aan. Bij nader onderzoek bleek dat zij een explosief bij zich hadden en bij een woning wilden plaatsen.

De Rotterdammer en minderjarige Capellenaar zijn aangehouden. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het pakketje veiliggesteld. Door de waakzame bewoner is een ontploffing, en daarmee schade en mogelijk letsel, voorkomen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen