woensdag, juli 24, 2024

Burgemeester sluit woning Ravelstraat na explosie

Burgemeester Cor Lamers heeft de woning aan de Ravelstraat waar afgelopen nacht een explosie plaatsvond, voor de duur van twee weken gesloten. Dit heeft de gemeente bekendgemaakt.

In de nacht van zondag op maandag vond rond drie uur een explosie plaats bij de woning. Deze zorgde voor een klein brandje en schade aan het pand. Er raakte gelukkig niemand gewond. Het is de tweede keer in korte tijd dat er een ontploffing in de straat plaatsvind.

Om nieuwe incidenten te voorkomen, heeft de burgemeester de woning gesloten. Dit is een middel die de burgemeester kan inzetten in het kader van openbare orde en veiligheid. Aan het einde van de twee weken kijkt de burgemeester of de sluiting moet worden verlengd of niet.

‘Grote risico’s voor onschuldige mensen’

Burgemeester Cor Lamers: “Het is verontrustend dat bewoners en de buurt voor de tweede keer in korte tijd te maken krijgen met een ontploffing in een rustige woonwijk. Na de eerste ontploffing heeft de politie camera’s opgehangen. Helaas heeft dit nog niet gezorgd voor een veiligere situatie. Ontploffingen in woonbuurten zorgen voor een naar gevoel van onveiligheid. Voor bewoners is dit bedreigend en intimiderend. Ook brengt het grote risico’s voor vaak totaal onschuldige mensen met zich mee. Als gemeente en politie doen we er alles aan om de rust snel te laten terugkeren in de wijk.”

De politie doet onderzoek naar de ontploffing, maar heeft nog geen aanhoudingen verricht. De bewoners bij wie de ontploffing plaatsvond verblijven inmiddels op een ander adres.

Getuigenoproep

De politie doet verder onderzoek naar de ontploffing en vraagt eventuele getuigen om contact op te nemen. Tips melden kan bij de politie via 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen