woensdag, juli 24, 2024

Vrouw (75) slachtoffer van bankpasfraude, oplichter pint 900 euro

Een 75-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel is in november 2023 het slachtoffer geworden van een oplichter. De dader haalde daarna 900 euro van de rekening van de vrouw. De politie heeft beelden van de dader gepubliceerd in de hoop dat hij gepakt kan worden.

Op 24 november ontving de vrouw een sms’je met het bericht dat haar betaalpas was gehackt en een telefoonnummer moest bellen om met ‘de bank’ te bellen. Te goeder trouw belde de Capelse naar het nummer en kreeg – zo dacht ze – een behulpzame bankmedewerker aan de lijn. Die vertelde dat iemand langs zou komen om alles te regelen.

Anderhalf uur later stond een man aan de deur. De vrouw werd gevraagd haar bankpas in een apparaat te steken, maar zodra ze dit deed, rende de man hard weg. Binnen korte tijd  werd zo’n 900 euro van haar rekening gehaald.

Wie herkent de man?

De politie is op zoek naar de oplichter en deelt daarom nu herkenbare beelden van de man. Weet iemand wie het is? Of is er iets soortgelijks voorgevallen, waarbij deze man betrokken was? Geef deze informatie dan door aan de Politie.

Tips melden kan via de Opsporingstiplijn (0800-6070) of het online tipformulier van de Politie. Anoniems tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via telefoonnummer 0800-7000.

Bankpasfraude

De Politie blijft waarschuwen voor dergelijke vormen van oplichting. Een bankmedewerker zal nooit een bericht sturen of bellen met de vraag om een pincode of vragen om uw bankpas af te staan. Gebeurt dit wel? Hang dan direct op.

Twijfel je aan de echtheid van een bericht? Neem dan zelf contact op met jouw bank via contactgegevens aangegeven op hun officiële kanalen. Ben je slachtoffer geworden van bankpasfraude? Neem dan zowel contact op met de bank voor het blokkeren van de rekening als met de Politie voor het doen van aangifte.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen