woensdag, juli 24, 2024

Kinderen lastiggevallen tijdens carnavalsoptocht

De politie doet onderzoek naar verschillende meldingen van lastiggevallen kinderen in Capelle-Schollevaar. Een man zou kinderen op een vervelende manier hebben aangesproken. 

Vrijdag vond er een carnavalsoptocht plaats met kinderen van een basisschool. Uit een mail die de school naar ouders heeft gestuurd die onze redactie heeft ingezien, spreekt de school van een ‘vervelend incident’. Verder wordt gesproken over een man die een aantal kinderen heeft aangesproken en ‘vervelende vragen’ heeft gesteld. Nadat dit werd gemeld, is direct de politie ingeschakeld.

De Politie bevestigt het voorval tijdens het carnaval. Ook zouden er in de dagen ervoor ook al dergelijke incidenten zijn geweest in de wijk. De Politie heeft meerdere aangiftes ontvangen en is een onderzoek gestart. Welke uitspraken de man heeft gedaan, is niet bekend gemaakt.

Een woordvoerder van de Politie laat weten dat bekend is wie de verdachte is en dat er contact met hem is geweest. Er hebben tot zover bekend geen strafbare feiten plaatsgevonden, maar het onderzoek loopt nog.

Foto en adresgegevens niet delen

Inmiddels wordt via social media een foto van een man worden verspreid en worden er ook adresgegevens gedeeld. De politie verzoekt met klem om dit niet te doen en waarschuwt dat het verspreiden van dit soort informatie, ook bekend als doxing, sinds 1 januari van dit jaar strafbaar is. Het risico bestaat namelijk dat er heksenjachten ontstaan op mensen die er niks mee te maken hebben.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen