vrijdag, juli 12, 2024

Capelle aan den IJssel wordt op Valentijnsdag wederom Capelle Love City

Op 14 februari is het Valentijnsdag en dan wordt Capelle aan den IJssel net als ieder jaar weer ‘Capelle Love City’. Samen met het kindercollege zijn de gemeenteborden deze week aangepast.

Het is een inmiddels bekende traditie in Capelle, de omdoping naar ‘Capelle Love City’. Wethouder Eric Faassen nam een kijkje bij de borden: ”Dat ik dit jaar de wethouder ben die de eervolle taak heeft om Valentijnsdag weer feestelijk te laten verlopen voelt dubbel. Ik vind het bijzonder dat we onze gemeente voor even omtoveren in Capelle Love City. Tegelijkertijd neem ik waar voor de enige echte Liefdeswethouder die Capelle rijk is: wethouder Ans Hartnagel. Zij is al enige tijd ziek maar ik hoop van harte dat ze volgend jaar weer met al haar enthousiasme extra glans mag geven aan deze bijzondere dag!”

Rozen en liefdestegels

Op Valentijnsdag zelf gaat het Kindercollege de straat op met de Capelse Jongerenraad en wethouder Faassen. Bij verzorgingshuis De Vijverhof, en rond de Koperwiek en het gemeentehuis zullen zij rozen uitdelen.

Kinderwethouder Saar: “Wij gaan rozen uitdelen bij een verzorgingshuis, omdat niet iedereen familie heeft die langs kan komen: zo kunnen we mensen die we niet kennen ook liefde geven.”

Daarnaast zullen ook – net als ieder jaar – nieuwe tegels worden toegevoegd aan het Liefdeslaantje. Wethouder Eric Faassen: “Aanstaande woensdag plaatsen we daar 36 nieuwe liefdestegels. Dat doen we samen met de Capelse echtparen die hun 50-, 60-, 65- of zelfs 70-jarig huwelijk vieren. Iedere tegel heeft een eigen hartverwarmend verhaal. Mooi dat ik de koppels mag verwelkomen en hun verhalen mag horen!”

Honderden liefdestegels

Al sinds 2018 is het Oude Laantje omgedoopt tot Liefdeslaantje. Inmiddels telt het laantje meer dan 400 tegels van Capelse liefdeskoppels. Het Oude Laantje begint aardig vol te raken, daarom wordt er komende periode nagedacht over een alternatief om de liefde in Capelle aan den IJssel te vereeuwigen.

Activiteiten

Nog geen plannen voor Valentijnsdag en benieuwd wat er te doen is? Dan zijn er diverse activiteiten te doen. Een overzicht is te vinden op watisertedoenincapelle.nl. Zo is er een ‘Walf of Live’ en zijn er verschillende creatieve activiteiten met het thema Valentijn.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen