donderdag, juli 18, 2024

Capellenaar (22) slaat op de vlucht bij alcoholcontrole

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de achtervolging ingezet toen een jonge Capellenaar op de vlucht sloeg na een alcoholcontrole. De man bleek een hoop op zijn kerfstok te hebben.

De politie hield in Nieuwerkerk aan den IJssel een alcoholcontrole. Een automobilist blies op het testapparaat, waaruit bleek dat hij onder invloed verkeerde. Hierop besloot de jongeman om weg te rijden.

De automobilist ging de A20 op met de politie op zijn hielen. Ver kwam de man niet. De man vloog namelijk op de afrit bij Moordrecht uit de bocht. Hij probeerde vervolgens nog te voet te ontkomen, maar werd al gauw ingerekend.

In eerste instantie werd de man aangehouden voor onder andere het veroorzaken van gevaar en hinder op de weg, en het rijden onder invloed. Volgens de politie zou de man drugs hebben gebruikt.

Geen rijbewijs en openstaande celstraf

Op het bureau bleek de man geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Na het vaststellen van de identiteit bleek de 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel niet eens in het bezit te zijn van een rijbewijs, maar daarbovenop bleek ook dat hij nog veertig dagen gevangenisstraf moet uitzitten.

De verdachte is gehoord en is vervolgens opgesloten om zijn resterende celstraf uit te mogen zitten.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen