vrijdag, juli 12, 2024

Automobilist trekt aandacht met vonkenregen en wordt klemgereden op Kralingseplein

De politie heeft op het Kralingseplein, op de grens van Rotterdam en Capelle aan den IJssel, een auto klemgereden. De automobilist zorgde voor meerdere gevaarlijke situaties op de A16.

De automobilist reed op de A16 vanuit Dordrecht en viel op doordat het voertuig een autoband miste, wat een grote vonkenregen veroorzaakte. Daarnaast reed de bestuurder ook nog eens slingerend over de linkerbaan, terwijl de maximumsnelheid werd overschreden.

Agenten kwamen op de Van Brienenoordbrug bij het voertuig en gaven een stokteken. De bestuurder trok zich er niks van aan. Vervolgens verliet de man de snelweg bij het Kralingseplein. Met meerdere voertuigen kon de politie de auto hier tot stoppen dwingen.

Verdwaasde man

Volgens de politie was het niet geheel duidelijk voor de man wat er gebeurde: “De verdwaasde man keek ons, met een joint tussen zijn vingers, een geopend flesje bier in zijn cuphouder en een krat bier op de achterbank, vol ongeloof aan.”

De man werd onderworpen aan een blaastest. Het was voor de agenten geen verrassing dat de test aangaf dat de man onder invloed verkeerde. Vanwege de combinatie van alcohol en drugs werd de automobilist gevraagd zich aan een bloedtest te onderwerpen, maar dit weigerde hij. Het weigeren is eveneens strafbaar en er volgt automatisch een test bij het CBR tot rijgeschiktheid.

Rechter

De automobilist zal zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden. Die zal bepalen welke straf de man krijgt. Ook zal de schade aan het wegdek op hem worden verhaald.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen