woensdag, juli 24, 2024

Grootste daling aantal verkeersongevallen in Krimpen aan den IJssel

In 2022 is het aantal ongevallen in Krimpen aan den IJssel sterk afgenomen ten opzichte van een jaar eerder. Het is zelfs de gemeente met de grootste afname. Dit blijkt uit data van onder andere het CBS, Politie, Rijkswaterstaat en verzekeraars. 

Gedurende 2022 waren er in Krimpen aan den IJssel 65 verkeersongevallen. Dit zijn er 30 minder dan een jaar eerder: een daling van maar liefst 31,6%. Landelijk gezien is Krimpen aan den IJssel daarmee de gemeente met de sterkste daling.

Dat de gemeente een daling kent, is op zichzelf al bijzonder. Landelijk gezien is er juist een stijging zichtbaar. In totaal ging het ruim 122.000 keer mis, een stijging van 6,8% ten opzichte van 2021. Zuid-Holland geldt van alle provincies als de meest onveilige: hier gebeuren gemiddeld het meeste aantal verkeersongelukken.

De landelijke stijging komt niet geheel onverwacht. In 2020 en 2021 waren er namelijk minder ongevallen, doordat we door corona voornamelijk thuis werkten. In 2022 gaan we weer meer naar kantoor. Hierdoor is er dus meer verkeer en zijn er daarom ook meer verkeersongevallen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen