vrijdag, juli 12, 2024

Capellenaar (32) bedreigde oud-burgemeester Oskam en krijgt taakstraf

Een 32-jarige Capellenaar heeft een taakstraf opgelegd gekregen, omdat hij vorig jaar Peter Oskam bedreigde, die toen nog burgemeester was. Dit meldt het AD.

Afgelopen zomer gaat het mis als een inwoner tevergeefs hulp zoekt bij de gemeente. De man heeft financiële problemen en is bang zijn huis kwijt te raken.

De Capellenaar zou meermaals contact hebben gezocht met de gemeente, maar niet de hulp hebben gekregen waar hij op hoopte. De man werd zo boos, dat hij eind juli naar de gemeente belt en dreigt Oskam op te zoeken en zijn ‘huis met kind en al’ in brand te steken.

Spijt

Tegenover de rechter betuigt de man spijt en zegt ook niet te begrijpen dat het zover is gekomen. Inmiddels zijn de gemeente en inwoner – met een bemiddelaar – aan de slag gegaan om de problemen van de man op te lossen. Voor het geuite dreigement heeft de rechter een taakstraf van dertig uur opgelegd.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen