vrijdag, juli 12, 2024

UPDATE | Geen ijsbaan in park Hitland, waar kan je wel schaatsen?

Het vriest en in meerdere plekken worden natuurijsbanen aangelegd. Zo kan er met een beetje geluk nog geschaatst worden. Voor Capellenaren is er echter weinig in de buurt.

Komende nachten gaat het door het land heen vriezen, waardoor de schaatskoorts bij veel Nederlanders opspeelt. Op verschillende plekken worden veldjes aangelegd om een schaatsbaan te maken. Maandagochtend waren sommige daarvan al in gebruik genomen.

Geen schaatsbaan in park Hitland

Voor schaatspret is er voor Capellenaren weinig te kiezen. Recreatieschap Hitland laat weten dat er geen schaatsbaan komt door het gebrek aan ‘georganiseerde exploitatie’: “Normaliter zorgden vrijwilligers van Schaatsclub Hitland voor preparatie, onderhoud en exploitatie van de ijsbaan, echter is deze in 2022 opgehouden te bestaan. Recreatieschap Hitland heeft slechts de voorziening voor een ijsbaan, maar geen personeel en dus hierdoor helaas geen organisatiekracht.”

Weinig alternatieven in omgeving

Ook in omliggende gemeenten zijn er geen berichten van de ijsclubs dat er wordt gewerkt aan een schaatsbaan. Wel is er een baan aangelegd langs de Elandstraat in de Rotterdamse wijk Kralingseveer. Deze is nog niet bevroren, dus de vorst moet eerst nog even aanhouden. Capellenaren die graag de schaatsen willen onderbinden moeten deze locatie in de gaten houden of een stuk verder weg op zoek gaan naar een schaatsbaan.


Update:

Inmiddels is ook bekend dat er dinsdagavond al geschaatst wordt in Moerkapelle. Deze is te vinden aan de Ambachtstraat. Ook aan De Hoop in Krimpen aan de Lek is de ijsclub druk bezig met de aanleg van een baan. Woensdagavond wordt het ijs gemeten en is de hoop dat er donderdag geschaatst kan worden.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen