vrijdag, juli 12, 2024

Automobilist na achtervolging klemgereden op afrit A20

De politie heeft zondagochtend een automobilist klemgereden op de A20 op de afrit bij Capelle. Wat begon met een simpele verkeersovertreding, eindigde voor de automobilist met zijn handen geboeid in de berm.

De automobilist kreeg de aandacht van de politie toen hij op de A4 bij Delft sneller reed dan toegestaan. Terwijl agenten achter de auto aangingen, controleerden ze gelijk het kenteken.

“Bij de navraag van het kenteken bleek de tenaamgestelde in het bezit te zijn van een geschorst rijbewijs. Ook bleek dat deze persoon een ‘volle spaarkaart’ had op het gebied van de zwaardere verkeersdelicten”, aldus de politie.

Achtervolging

Na het controleren van de gegevens was het voor de agenten voldoende aanleiding om de man een volgteken te geven. In plaats van hieraan te voldoen, probeerde de automobilist te ontkomen.

De politie zette de achtervolging in. De automobilist ging van de A4 naar de A20. Uiteindelijk kon hij op de afrit bij Capelle aan den IJssel worden klemgereden. De automobilist werd direct ingerekend.

Het voertuig van de man is in beslag genomen. De officier van justitie zal hier later een beslissing over nemen. Verder krijgt hij verschillende processen-verbaal uitgeschreven, waaronder voor het rijden met een geschorst rijbewijs, de snelheidsovertreding en het negeren van het volg- en stopteken.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen