woensdag, juli 24, 2024

Uithalers uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel aangehouden

Woensdagavond heeft de politie in totaal negen personen aangehouden op de Maasvlakte die in verband worden gebracht met drugssmokkel. De verdachten zijn afkomstig uit Capelle aan den IJssel en Rotterdam. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

De politie laat weten dat ’s avonds laat werd gezien hoe twee auto’s stopten bij het haventerrein en zes personen uitstapten. De autoriteiten traden gelijk op.

Op het terrein werd het zestal ingerekend door de Douane. De zes verdachten zijn afkomstig uit Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Drie van hen zijn nog minderjarig. Ook buiten het haventerrein werden drie personen tussen de 25 en 29 jaar oud aangehouden in verband met het ‘faciliteren’.

Drugs

De groep wordt ervan verdacht zogeheten ‘uithalers’ te zijn. Een uithaler is iemand die illegaal een haventerrein betreedt om gesmokkelde drugs uit zeecontainers te halen. Sinds dit jaar is er aangescherpte wetgeving waardoor straffen voor betrapte uithalers hoger uitvallen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen