vrijdag, juli 12, 2024

Automobilist rijdt van dijk en belandt in Hollandsche IJssel

Zondagavond is een 24-jarige Capellenaar met de auto van de dijk gereden en in de Hollandsche IJssel beland. Een bewoner aan de dijk twijfelde geen moment en dook het water in om de bestuurder te helpen.

De jonge automobilist reed rond zes uur ’s avonds over de Nijverheidstraat toen hij de macht over het stuur verloor. De auto raakte van de weg, reed de dijk af, ramde nog een hek bij een woning en belandde in het water.

De bewoner van het huis waarachter de auto terecht kwam, ging direct kijken en sprong het water in om de automobilist op de kade te helpen. De auto bleef staan op de keien langs de kade, waardoor deze gedeeltelijk boven water bleef. De twintiger raakte gewond door het ongeval en is naar het ziekenhuis overgebracht.

In de auto bleek een lachgasfles te liggen. Of de bestuurder daadwerkelijk onder invloed verkeerde, zal door de politie nader worden onderzocht. Het rijbewijs van de automobilist is ingenomen en wordt naar het CBR gestuurd. Die zal de rijgeschiktheid van de jonge Capellenaar onderzoeken.

In de auto werd een cilinder lachgas gevonden
De auto belandde achter een woning langs de dijk

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen