vrijdag, juli 12, 2024

Capelse vrouw (25) verdacht van poging tot inbraak in Breda

De politie heeft donderdagavond een man en twee vrouwen, waaronder een 25-jarige Capelse, aangehouden. Het drietal wordt verdacht van een poging tot inbraak en zitten vast voor verhoor.

Twee vrienden stonden in de Brabantse stad geparkeerd en zaten in hun auto een sigaretje te roken. Ze zagen een man en twee vrouwen uit een andere auto stappen en zich door de wijk verspreiden. De twee jongens vertrouwden het niet en hielden zo goed als kon het drietal in de gaten. Ook een derde jongen werd erbij gehaald om de drie personen in de gaten te houden.

Uiteindelijk begon een van de vrouwen over een schutting te klimmen, waarna de drie vrienden haar direct aanspraken. De vrouw zou hiervan zijn geschrokken en daarna gauw met de twee anderen weer zijn ingestapt en uit de wijk zijn gereden.

Achtervolging

De vrienden sprongen in hun auto en gingen erachteraan, terwijl ze de politie belden over het voorval. De jongens moesten uiteindelijk vanwege de hoge snelheden de achtervolging staken, maar konden lang genoeg de politie bijpraten dat zij al gauw de verdachten konden vinden.

Op de snelweg A16 werd de auto aan de kant gezet en werd het drietal ingerekend. Het gaat om een 58-jarige man uit Maassluis, een 38-jarige vrouw uit Rotterdam en een 25-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel. Het drietal zit vast voor verhoor en de politie doet verder onderzoek.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen