vrijdag, juli 12, 2024

Kerstconcerten in St. Paulus Bekeringskerk en Nieuwe Westerkerk op zaterdag 16 december

Zaterdag 16 december zijn er twee kerstconcerten te bezoeken. ’s Middags treedt het Capels Dagkoor op in de St. Paulus’ Bekering-kerk, ’s avonds treedt het koor ‘Deo Cantemus’ samen met strijkersensemble ‘Musicamare’ op in de Nieuwe Westerkerk.

De kerstdagen zijn een tijd van het jaar waar vreugde, gezelligheid en ook warme melodieën centraal staan. Op zaterdag 16 december kan in Capelle aan den IJssel genoten worden van twee afzonderlijke kerstconcerten.

Magisch kerstconcert met Capels Dagkoor

In de middag zal het Capels Dagkoor onder leiding van dirigent Ardjoena Soerjadi een sfeervol optreden verzorgen in de Pauluskerk (Merellaan 352). Er zijn verschillende klassieke werken te horen, maar ook de mooiste kerstliederen komen voorbij. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt het koor bijgestaan door de sopraan Mirjam IJsseldijk en Cees-Willem van Vliet op piano en orgel.

Het concert begint om 14.30 uur, maar de organisatie raadt mensen aan om rond 14.00 aanwezig te zijn als zij een goede plek willen bemachtigen. Kaarten zijn verkrijgbaar voor €15, inclusief consumptie tijdens de pauze. Kaarten zijn ter plekke verkrijgbaar, maar zijn ook te reserveren door een e-mail te sturen naar info@charlesvermeer.nl.

Kerstconcert in de Nieuwe Westerkerk

Dezelfde zaterdag zal er in de avond ook een kerstconcert worden opgevoerd in de Nieuwe Westerkerk (Valeriusrondeel 670). Om 20.00 uur treedt aldaar het Christelijk Gemengd Koor ‘Deo Cantemus’ op, samen met strijkersensemble ‘Musicamare’ en enkele solisten. Samen voeren zijn een kerstconcert op met als thema: ‘Kom naar de stal’. Het concert staat onder leiding van dirigent Hans van Blijderveen.

Toegang voor het kerstconcert in de Nieuwe Westerkerk is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden voor de onkosten.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen