woensdag, juli 24, 2024

Cor van de Polder ontvangt koninklijke onderscheiding

Cor van de Polder is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet voor het project ‘Stille Armoede’. Hij ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Peter Oskam.

De heer Van de Polder woont in Rotterdam maar verricht al geruime tijd vrijwilligerswerk vanuit de Hervormde Wijkgemeente Schollevaar. Van 2005 tot 2013 was hij er diaken en van 2005 tot 2019 organiseerde hij reizen voor senioren.

Dat was niet het enige. De reden dat hij de koninklijke onderscheiding ontvangt, is vanwege zijn grote inzet rondom het project ‘Stille Armoede’: een project waarin verschillende kerken gezinnen met financiële zorgen helpen, maar die nét buiten de criteria van de Voedselbank vallen.

Van de Polder verrichtte werk voor dit project van 2005 tot 2022 en stelde ook veel eigen producten beschikbaar vanuit zijn eigen groente- en fruitwinkel. “Niemand mag hongerlijden in dit relatief welvarende land”, aldus Cor van de Polder. Vanwege gezondheidsredenen heeft hij moeten besluiten om te stoppen met zijn vrijwilligerswerk.

Onderscheiding in Ontmoetingskerk

In de Ontmoetingskerk in Capelle vond de uitreiking plaats in klein gezelschap. Ten overstaan van familie en medevrijwilligers ontving Van de Polder lovende woorden van burgemeester Oskam over zijn belangeloze werk. Daarna werd de onderscheiding opgespeld.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen