vrijdag, juli 12, 2024

Gemeente geeft financiële impuls aan voetbalvereniging DCV

De gemeente Krimpen aan den IJssel maakt een groot geldbedrag vrij om voetbalvereniging DCV te helpen vernieuwen. De gemeenteraad stemde in met dit voorstel.

Al jarenlang wil voetbalvereniging DCV het sportcomplex vernieuwen, maar de financiën kon de club zelf niet dragen. DCV vroeg daarom een lening aan bij de gemeente, omdat er geen andere mogelijkheden waren. “Alle opties hiervoor zijn met DCV onderzocht. Daaruit bleek dat dit de enige manier is om vernieuwing mogelijk te maken”, aldus wethouder Kirsten Jaarsma (sport).

De gemeenteraad stemde in met het voorstel om de voetbalclub financieel te ondersteunen bij het vernieuwen van het complex. De gemeente verstrekt een lening van ruim 2 miljoen euro. Ook koopt de gemeente de grond van het sportcomplex over voor ongeveer 1,7 miljoen euro. De gemeenteraad besloot tot slot om ook budget beschikbaar te stellen voor het vervangen van de toplaag van kunstgrasvelden 3 en 4.

Met dit geld, in combinatie met een rijkssubsidie van ruim een miljoen euro, heeft DCV voldoende geld om sportcomplex Waalplantsoen te vernieuwen en dat ook zelf vorm te geven.

Sportwethouder blij met besluit

Wethouder Jaarsma is blij met het besluit van de gemeenteraad: “DCV is een belangrijke partner in ons sport- en beweegaanbod. De club is één van de grootste verenigingen van Krimpen. Er lopen al meer dan vijftien jaar gesprekken tussen de gemeente en DCV over het vernieuwen van de accommodatie. Ik ben ontzettend trots dat het nu echt gelukt is! Deze stap is ontzettend belangrijk voor de toekomst en vitaliteit van de club. Een stap die best historisch genoemd mag worden.”

 

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen