vrijdag, juli 12, 2024

Capaciteitsproblemen buurtbus nog altijd niet opgelost

De buurtbus blijft kampen met problemen. Daarom trekken Capelle aan den IJssel en Rotterdam extra geld uit voor het inhuren van professionals en gaan zij verder met de RET in gesprek voor een structurele oplossing.

Sinds voorjaar 2023 heeft de buurtbus te maken met een gebrek aan chauffeurs. Daardoor kunnen de buslijnen 605, 606 en 607 niet volledig bediend worden door vrijwilligers, terwijl de chauffeurs wel geregeld met volle bussen rijden.

Een eerdere wervingscampagne bleek niet te hebben geleid tot nieuwe vrijwilligers. Ook de inzet van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt leidde in de praktijk niet tot het gewenste resultaat.

Tijdelijke inhuur professionals

Als tijdelijke oplossing gaat de gemeente professionals inhuren voor de vervoersdiensten tot en met februari 2024. De gemeente Rotterdam zal eveneens meebetalen, omdat de buurtbus ook gedeeltelijk door die gemeente rijdt.

Gedurende deze tijd gaan de twee gemeenten met de RET op zoek naar een structurele oplossing. Het aanbod van de buurtbus zal waarschijnlijk herzien worden, aangepast naar de beschikbaarheid van de vrijwillige chauffeurs. Begin maart 2024 zal hier meer duidelijkheid over komen.


Vrijwilliger worden

Lees je dit artikel en lijkt het jou wat om vrijwilliger te worden op de buurtbus? Neem dan contact op via info@buurtbuscapelle.nl of via het telefoonnummer vermeld op buurtbuscapelle.nl. Op de website staat ook meer informatie.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen