vrijdag, juli 12, 2024

Fietsen in Capelle moet fijner en veiliger, zodat meer mensen de fiets pakken

Als het aan de gemeente ligt, moeten Capellenaren vaker de fiets pakken. Daarom wil de gemeente komende jaren investeren om het fietsen in Capelle fijner en veiliger te maken. De plannen zijn tot stand gekomen op basis van de ideeën van Capellenaren.

Uit onderzoek blijkt dat Capellenaren minder vaak de fiets pakken dan inwoners elders in de provincie. De gemeente wil daarom gaan investeren, zodat meer inwoners met de fiets gaan reizen.

“Meer Capellenaren op de fiets en de veiligheid voor fietsers vergroten, dat is het doel”, zegt wethouder Rik van Woudenberg (verkeer en vervoer), ”want fietsen is niet alleen gezond, duurzaam en goedkoop, het zorgt ook voor minder auto’s op de weg. Elke Capellenaar die de fiets pakt in plaats van de auto, maakt ook op de weg ruimte voor iemand die echt met de auto op pad moet.”

Situatie verbeteren

De gemeente wil dat meer mensen de fiets pakken, maar ziet tegelijkertijd dat investeren noodzakelijk is. Er zijn steeds meer verschillende soorten fietsen op de weg en op het fietspad, met verschillende snelheden. Dit zorgt voor meer onveilige situaties en ongelukken.

Om fietsen veiliger te maken, worden er verschillende verbeteringen doorgevoerd. Zo moeten fietspaden breder worden en beter verlicht. Ook worden kruisingen aangepakt en wil de gemeente inzetten op betere voorzieningen, zoals het bijbouwen van fietsenstallingen. Zo moet het makkelijker en veiliger worden om een fiets bij trein- en metrostation, bij winkelcentra en bij sportverenigingen te zetten.

Doorfietsroute naar Rotterdam en Krimpen

Daarnaast wordt ook gewerkt aan fijnere fietsroutes naar Rotterdam en Krimpen aan den IJssel. De doorfietsroute naar Rotterdam is in 2028 klaar. Er komt een nieuwe fietsbrug over de Abram van Rijckevorselweg (N210), zodat Rivium makkelijker bereikbaar wordt vanaf metrostation Kralingse Zoom, en het fietspad over de Van Brienenoordbrug wordt ook verbreed.

Samen met Capellenaren

De plannen zijn gemaakt met de hulp van Capellenaren. Inwoners hebben aangegeven wat zij belangrijk vinden bij het fietsen in de stad. Dit gebeurde via een vragenlijst en tijdens een informatieavond. Ook heeft de gemeente gesproken met de Fietsersbond, Jongerenraad en de gemeenteraad.

De gemeenteraad besluit in december over het fietsplan.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen