woensdag, juli 24, 2024

Taakstraf en houdverbod voor verwaarlozing paarden

De eerdere eigenaar van meerdere paarden die eerder dit jaar in beslag werden genomen, is een taakstraf en houdverbod opgelegd. Dit oordeelde de rechter donderdag 23 november.

In februari dit jaar kwam de dierenpolitie in actie. Drie paarden die op een weilandje tussen Capelle- en Nieuwerkerk aan den IJssel stonden, werden in beslag genomen. Ze waren verwaarloosd en zagen er zichtbaar vermagerd uit.

De politie zette het onderzoek voort en de eigenaar moest zich voor de rechter verantwoorden. Donderdag werd deze schuldig bevonden door de rechtbank. Die legde de eigenaar een taakstraf van twintig uur op, één maand voorwaardelijke gevangenisstraf en een houdverbod voor het houden van dieren voor de duur van vier jaar.

Twee van de paarden zouden het inmiddels op een andere locatie goed maken. Een derde paard zou op een later moment zijn overleden aan een ziekte. Dit zou niet in verband hebben gestaan met de eerdere verwaarlozing.

De paarden waren vermagerd

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen