vrijdag, juli 12, 2024

Havensteder ontvangt 1,2 miljoen euro voor versnelde bouw in Fascinatio

Woningcorporatie Havensteder heeft 1,2 miljoen euro toegekend gekregen van het Rijk voor een woningbouwproject in de wijk Fascinatio. Dit maakte demissionair minister Hugo de Jonge bekend tijdens de Dag van de Volkshuisvesting.

De overheid heeft in totaal 300 miljoen euro vrijgemaakt voor het Startbouwimpuls (SBI). Hiermee wil de demissionaire regering ervoor zorgen dat er snel meer woningen bijkomen in deze tijd van woningnood. Veel bouwprojecten kwamen daarnaast (tijdelijk) stil te liggen door ontstane problemen doordat bouwkosten duurder uitvallen.

Gemeenten konden projecten aandragen om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het SBI. In totaal ontvangen 145 gemeenten een geldbedrag. Het gaat om projecten waarbij ruim 31.000 nieuwe woningen versneld gebouwd kunnen worden.

Demissionair minister De Jonge: ‘Door gestegen rente en bouwkosten is het moeilijker geworden om nieuwe woningen te bouwen. Met de extra financiële steun aan gemeenten door de Startbouwimpuls maken we de opdracht waar om met meer tempo en meer regie te blijven doorbouwen aan meer betaalbare woningen.’

Bouw sociale huurwoningen in Fascinatio

In Capelle aan den IJssel ontvangt woningcorporatie Havensteder €1.207.500 voor de bouw van 161 sociale huurwoningen in de wijk Fascinatio. Naar verwachting start de bouw hiervan in de eerste helft van 2024.

Havensteder noemt de toekenning van de subsidie een ‘mooie ontwikkeling’: “Onze overtuiging is dat het behoud van betaalbaarheid in de bouw uiteindelijk leidt tot toegankelijke woningen. Laten we gezamenlijk blijven investeren in de realisatie van prachtige en betaalbare woningen! Zowel woningcorporaties als ontwikkelaars profiteren van de Startbouwimpuls.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen