vrijdag, juli 12, 2024

Stormvloedkering vanavond dicht vanwege verwacht hoogwater en harde wind

De stormvloedkering tussen Capelle- en Krimpen aan den IJssel gaat donderdagavond dicht. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege de harde wind die wordt verwacht op vrijdag. Ook stijgt het water al enkele dagen in de IJssel.

Rond 02.00 uur vannacht wordt er een waterstand van 2,27 meter boven NAP verwacht, de kering sluit vanaf een verwachtte waterstand van 2,25 meter boven NAP. De torens zullen tijdens de sluiting rood verlicht worden, zodat omstanders en schepen zien dat er sprake is van hoogwater. Dat betekent wel dat de brug wellicht wat vaker open moet voor de scheepvaart.

Ook op de grote rivieren is er al dagenlang sprake van een verhoogd waterpeil. Dat komt door de vele regenval in het stroomgebied van de Rijn. Er worden geen overstromingen verwacht, dat komt omdat het waterschap al maatregelen hebben genomen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen