woensdag, juli 17, 2024

Tientallen bekeuringen tijdens fietscontrole bij Capelsebrug

De politie heeft donderdagavond een fietscontrole gehouden op het Capelsebrugpad op de grens van Capelle en Rotterdam. Er werd toezicht gehouden op fietsverlichting en andere zaken. Tientallen bekeuringen werden uitgeschreven.

Nu we dichter bij de winter komen en inmiddels ook de wintertijd is ingegaan, gaan we steeds vaker in het donker van en naar huis. Het is een periode waarbij het zeker voor fietsers belangrijk is om goed gezien te worden op de weg. Dit is ook de reden waarom de politie rond deze tijd dit soort controles houdt.

Tijdens de controle rondom de Capelsebrug bleken nog erg veel fietsers hun verlichting niet op orde te hebben. Dertig van hen hadden geen of niet werkende verlichting en kregen hiervoor een bekeuring uitgeschreven. Ook kregen ze een nieuw setje lampjes, zodat ze direct hun weg veilig konden vervolgen.

Ook werd een fietser nog bekeurd voor het mobiel bellen tijdens het rijden. Een bestuurder van een niet toegestane elektrische step kreeg een waarschuwing. Bij een volgende overtreding volgt wel een bekeuring en mogelijk een inbeslagname.

Fietsers zonder werkende verlichting kregen een nieuw setje lampjes om hun weg veilig te kunnen vervolgen

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen