woensdag, juli 24, 2024

Overhandiging schilderij na lezing over schip de ‘Servaarkerk’

Woensdagavond werd een bijzondere lezing gegeven over het schip de ‘Servaaskerk’. Het is  een boeiend verhaal dat betrekking heeft op de rijke maritieme geschiedenis van Krimpen aan den IJssel. Na afloop werd nog een bijzonder cadeau geschonken aan het Streekmuseum.

Op basis van grondig archiefonderzoek en met de hulp van talloze foto’s heeft André Hoogendijk de reis van de ‘Servaaskerk’ in beeld gebracht. De lezing was tevens onderdeel van het zeventigjarig bestaan van het Streekmuseum en het 25-jarig jubileum van de Historische Kring Krimpen aan den IJssel.

Aan het einde van de lezing werd er nog een bijpassend cadeau overhandigd aan het Streekmuseum. Er werd een schilderij van het schip ‘Servaaskerk’ overhandigd. Het schip is gebouwd bij de scheepswerf Van der Giessen.

Er werd een schilderij gegeven van schip de ‘Servaaskerk’

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen