woensdag, juli 24, 2024

Burgemeester sluit woning aan Othello na explosie

Burgemeester Peter Oskam heeft het besluit genomen om de woning aan de Othello te sluiten, nadat er gisteravond een ontploffing plaatsvond. 

Donderdagavond werd de straat rond elf uur opgeschrikt door een harde knal. Een ontploffing blies een gat in de voordeur van een woning aan de Othello. Niemand raakte gewond.

“We moeten dit stoppen”

“Het is triest dat we weer te maken hebben met een ontploffing in een woonwijk in Capelle”, reageert burgemeester Peter Oskam. “De politie doet onderzoek in de hoop dat de daders kunnen worden gepakt. Ontploffingen komen veel voor in de regio en dat brengt helaas grote risico’s voor totaal onschuldige mensen met zich mee. We moeten dit stoppen.”

Als reactie op de explosie heeft de burgemeester besloten tot een bestuurlijke sluiting van de woning. Hij nam dit besluit vanwege de bedreiging van de openbare orde. De bewoner van het pand heeft onder begeleiding persoonlijke spullen kunnen ophalen waarna de woning door de gemeente is afgesloten en verzegeld. De bewoner verblijft nu op een ander adres.

Informatie melden

De politie doet nog altijd onderzoek naar het incident. Ook de gemeente roept mensen op om eventueel bruikbare informatie te melden. Dit kan rechtstreeks aan de politie via 0900-8844. Het kan ook anoniem op de website van Meld Misdaad Anoniem of via 0800-7000.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen