vrijdag, juli 12, 2024

Eneco voorziet geen problemen voor Capels warmtenet na brand bij afvalverwerker

Na de brand bij afvalverwerkingsbedrijf AVR bij Rozenburg hoeven Capelse huishoudens die staan aangesloten op het warmtenet, zich geen zorgen te maken over de levering. Dit meldt energieleverancier Eneco.

Op 21 september ontstond er brand bij de afvalverwerker in het Botlek-gebied. De brandweer was meerdere dagen bezig om de brand volledig te kunnen blussen. Nu de schade is opgenomen, blijkt dat de verbrandingsoven op zijn vroegst pas in oktober 2024 weer in gebruik kan worden genomen, zo meldt RTV Rijnmond.

Restwarmte

AVR verwerkt jaarlijks zo’n 1,7 miljoen ton aan afval van consumenten en bedrijven. Met het scheiden en verwerken, zet het bedrijf het afval weer om tot herbruikbare grondstoffen en energie. Bij de verbranding van het afval wordt de restwarmte bijvoorbeeld gebruikt voor het warmtenet.

Het bedrijf is de grootste leverancier van restwarmte voor Eneco. De energieleverancier voorziet onder andere in Capelle aan den IJssel bedrijven en huishoudens hiervan. In heel de Rotterdamse regio zijn er 46.000 klanten aangesloten op het warmtenet van Eneco.

Gevolgen in kaart gebracht

Het energiebedrijf heeft middels een persbericht laten weten dat het de gevolgen van de brand voor het warmtenet in kaart heeft gebracht. Eneco zegt verschillende scenario’s te hebben onderzocht en diverse maatregelen te hebben genomen om de warmtevoorziening in de regio zo goed mogelijk te waarborgen. Voor het warmtenet in Capelle aan den IJssel zegt Eneco voor nu geen problemen te voorzien.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen