vrijdag, juli 12, 2024

Krimpenaar (21) aangehouden tijdens drugsvangst in Rotterdamse haven

Zaterdag 7 oktober is een 21-jarige man uit Krimpen aan den IJssel aangehouden op het terrein van de Waalhaven. Hij wordt in verband gebracht met een drugsvangst diezelfde dag.

Op de bewuste zaterdag onderschepte Douane en Zeehavenpolitie 81 kilo cocaïne in de Waalhaven. Daarbij werden ook twee verdachten aangehouden: een 21-jarige man uit Krimpen aan den IJssel en een 23-jarige man uit Rotterdam.

De verdovende middelen zaten verstopt in een container met citrusvruchten, afkomstig uit Peru. De container was bestemd voor een bedrijf in Zuid-Holland, maar dit bedrijf lijkt niets met de smokkel te maken te hebben, aldus het Openbaar Ministerie. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Verdachten langer vast

Het is verder niet bekend gemaakt onder welke omstandigheden de arrestaties zijn verricht en waar de mannen exact van worden verdacht. Wel zijn beide mannen vrijdag 13 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot dat het voorarrest van beide verdachten met twee weken wordt verlengd.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen