woensdag, juli 24, 2024

Zeer grote brand in Moerkapelle, NL-Alert verstuurd

In de nacht van donderdag op vrijdag 13 oktober is rond middernacht een felle brand ontstaan in Moerkapelle. De hulpdiensten hebben groots opgeschaald.

De brand woedt in een bedrijfspand bij de Bredeweg/Ambachtstraat. Om welk bedrijf het exact gaat is op dit moment nog niet duidelijk. De omgeving is ruim afgezet en de hulpdiensten zijn druk bezig met het bestrijden van de brand. De loods is grotendeels ingestort en de intensiteit van de brand is inmiddels minder geworden. De brandweer zal vermoedelijk nog uren bezig zijn met het nablussen.

Artikel gaat verder onder afbeelding
Het pand is grotendeels ingestort (Fotografie: Jeffrey Jacobs)

Drie omliggende woningen zijn ontruimd door de hulpdiensten. De bewoners zijn veilig, zo laat de brandweer weten. Bij de brandbestrijding is wel een brandweerman lichtgewond geraakt. Deze is ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

NL-Alert

Het vuur is uitslaand en er is sprake van forse rookontwikkeling die in noordelijke richting trekt. Heeft u last van de rook, sluit dan ramen en deuren en zet automatische ventilatie uit, zo luidt het advies. Om inwoners hiervan op de hoogte te brengen, is er in Moerkapelle en Boskoop een NL-Alert verzonden.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen