vrijdag, juli 12, 2024

Project Budgetmaatjes Capelle bestaat tien jaar

Al tien jaar helpen Budgetmaatjes Capellenaren met geldzorgen. Wethouder Harriët Westerdijk bezocht afgelopen week budgetmaatjes en een aantal inwoners die ze bijstaan.

In 2013 zijn de Budgetmaatjes Capelle ontstaan uit een samenwerking tussen de Capelse kerken, de Gemeente Capelle aan den IJssel en Stichting Samen 010. Budgetmaatjes helpen mensen die geldzorgen hebben. Zo helpen ze met het ordenen en overzichtelijk maken van inkomsten en uitgaven. Indien nodig kunnen ze ook helpen bij schulden en kijken ze of iemand nog recht heeft op bepaalde regelingen en vergoedingen. Ook leert een budgetmaatje hoe iemand zelf de financiële administratie kan doen.

Inmiddels is het project sterk gegroeid en werken er 45 budgetmaatjes in de gemeente. Dit jaar zijn al meer dan tachtig huishoudens geholpen met hun financiële administratie. Samen 010 coördineert het werk van de Budgetmaatjes. Ze werken daarbij samen met de gemeente Capelle, Welzijn Capelle, de Bibliotheek en de Voedselbank.

Dankbaar voor inzet

Vanwege het tienjarig jubileum bezocht wethouder Harriët Westerdijk het project en sprak met de vrijwilligers en hulpvragers: “In gesprek met de inwoners vertelden ze mij dat de problemen groter worden en ook dat steeds meer mensen hulp nodig hebben. Gelukkig merken we dat geldzorgen steeds beter bespreekbaar worden. Laten we het bespreekbaar blijven maken. In het Engels is er een onderscheid tussen guilt en debt. In het Nederlands is dat er niet, maar schuld hebben betekent niet schuldig zijn. We zijn daarom ontzettend dankbaar voor de inzet van de Budgetmaatjes. Zij betekenen echt iets voor de Capellenaren door iets te doen voor hun naasten.”

Meer informatie

Wi je meer informatie over het Budgetmaatje-programma? Heb je bijvoorbeeld zelf hulp nodig of wil je anderen helpen? Kijk dan op de website van samen010 of bel naar 010-466 67 22.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen