zondag, juli 14, 2024

Vlag halfstok bij gemeentehuis vanwege situatie Israël en Afghanistan

De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft de Nederlandse vlag halfstok gehesen uit medeleven voor de vele doden in Israël en Afghanistan: “We leven intens mee met de slachtoffers”.

Afgelopen weekend werd de wereld opgeschrikt toen Hamas-strijders vanuit de Gaza-strook Israël binnentrokken. Honderden mensen, waaronder veel onschuldige burgers en ook toeristen, werden vermoord of ontvoerd. Gedurende dit weekend vond ook een aardbeving plaats in Afghanistan. Zondag stond het aantal doden op bijna 2500 mensen.

De gemeente heeft als teken van medeleven de Nederlandse vlag op het Raadhuisplein halfstok gehangen. “We denken aan inwoners met familie of vrienden in Israël en aan hen die anderszins betrokken zijn. We leven intens mee met de slachtoffers die het gevolg zijn van deze brute aanval”, zo valt te lezen uit een verklaring van de gemeente. “Bovendien denken we hierbij ook aan de slachtoffers van zware aardbevingen in Afghanistan. Duizenden Afghanen zijn hierbij omgekomen.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen