vrijdag, juli 12, 2024

Transformatie Rivium stap dichterbij na ondertekening samenwerkingsovereenkomst

De eerste paal is de grond nog niet in, maar toch is de komst van het nieuwe Rivium een stap dichterbij. Woensdagochtend ondertekenden de gemeente en vijf ontwikkelaars namelijk een samenwerkingsovereenkomst.

Wonen wordt een groot onderdeel van het Rivium. Een aantal kantoorpanden zal worden omgebouwd, andere gebouwen worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. In totaal zullen er zo’n 5.500 woningen gerealiseerd worden. De gebouwen krijgen verschillende hoogtes waarvan de twee grootste woontorens tot ruim 130 meter hoogte. De meeste woontorens krijgen een hoogte van rond de 70 meter.

Ook komen er voorzieningen die de wijk levendig moeten maken. Zo komen er restaurants, terrassen, winkels en een supermarkt, een dokterspost en ook een fysiotherapeut. Ook wordt er gesproken over een school en een huis van de wijk. Ook de bereikbaarheid van de wijk is een belangrijk aandachtspunt. In de loop van 2026 kan naar verwachting begonnen worden met de bouw van de eerste appartementen.

Artikel gaat verder onder afbeelding
Impressiebeeld herontwikkelde Rivium
Papieren horde

Op het gemeentehuis tekende de gemeente Capelle aan den IJssel met vijf ontwikkelaars (Zuiver Vastgoed-Novaform, Magis Real Estate, Waterford, Redevco Living en Woonfront-FiMek) de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van Rivium. De vijf ontwikkelaars gaan samen circa 4.500 woningen van de in totaal 5.500 bouwen met bijbehorende voorzieningen voor bewoners. Met de ondertekening is de eerste ‘papieren horde’ genomen.

“Een juichmomentje”, noemde wethouder Harriët Westerdijk de ondertekening. “Deze overeenkomst is heel belangrijk en laat zien dat we weer een stukje dichterbij de transformatie van het bedrijventerrein komen en op Rivium straks enkele duizenden nieuwe woningen kunnen realiseren. Het plannenmaken om tot deze bruisende wijk te komen, waar straks gewoond, gewerkt en geleefd kan worden is niet eenvoudig. Een compliment voor alle ontwikkelaars die, in een lastige economische tijd, risico’s nemen en onvermoeibaar blijven zoeken naar mogelijkheden. Belangrijk voor Capelle en de hele regio want de woningbehoefte is gigantisch.”

Informatiebijeenkomst

Op donderdag 5 oktober organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over de ontwikkeling van Rivium. Hier worden een maquette, een plattegrond en impressiefoto’s getoond. De informatiebijeenkomst in het gemeentehuis (Rivierweg 111) wordt tweemaal gehouden: van 15.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen