vrijdag, juli 12, 2024

Algerabrug drie nachten dicht in oktober

In de nachten van dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 oktober is de Algerabrug (N210) afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Het fiets- en voetpad blijven wel open. 


Update: De werkzaamheden worden uitgesteld


De afsluitingen hebben te maken met onderhoud aan het wegdek. “Afgelopen winter zijn er gaten ontstaan in het asfalt die steeds groter worden. Het uitstellen van het onderhoud kan daarom niet langer wachten”, zo laat Rijkswaterstaat weten.

Gedurende de drie nachten is de Algerabrug tussen 22.00 en 05.00 uur afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. De wisselstrook wordt gebruikt door hulpdiensten en het openbaar vervoer. Er zullen kleinere bussen worden ingezet, zodat dienstregeling in stand wordt gehouden. Het fiets- en voetpad blijven tijdens de werkzaamheden begaanbaar. Overdag is de hoofdrijbaan beschikbaar met een snelheidsbeperking van 30km/uur.

Omleiding

Gedurende de nachtelijke afsluitingen moet verkeer rekening houden met omleidingsroutes en 45 tot 60 minuten extra reistijd. De omleidingsroutes worden aangegeven met informatiepanelen en gele borden boven en langs de weg.

Verkeer komend vanaf Capelle aan den IJssel wordt omgeleid via de N219, A20, N207 en N210. Verkeer komend vanaf Krimpen aan den IJssel wordt omgeleid via de N210, N207, A20 en N219.

Rijkswaterstaat adviseert mensen gedurende deze periode om voor vertrek actuele reisinformatie te raadplegen en indien mogelijk alternatief vervoer zoals fiets of ov te nemen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen