woensdag, juli 24, 2024

Veel bezoekers bij geslaagde Capelse Veiligheidsdag

De veiligheidsdag in Capelle aan den IJssel is zaterdag 30 september drukbezocht. Met name veel ouders kwamen met hun kinderen langs om het materiaal van de hulpdiensten te bekijken en spelletjes te spelen.

De dag startte rond 10.00 uur. Kinderen mochten van dichtbij meekijken hoe auto’s werden opengeknipt en ze konden op en in diverse voertuigen plaatsnemen. Twee springkussen waren erg in trek om even lekker helemaal los te gaan. Voor wie dat nog niet genoeg was had de politie een speciale testbaan opgezet. Kinderen konden met een kogelwerend vest aan proberen een parcours af te leggen.

Artikel gaat verder onder video

Op de veiligheidsdag werden demonstraties gegeven door de Vereniging voor Politiehonden en een brandweerduiker deed kunstjes in een watertank. Kinderen mochten de brandweerman vertellen wat hij moest doen onder water. Onder andere vanwege het mooie weer was het een druk bezochte dag.

Zie hieronder een reportage van onze huisfotograaf Jeroen van Zomeren

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen