zaterdag, juni 22, 2024

Politie doet drugsvondst na lekkage in Moordrecht

Gelekte vloeistof met een chemische lucht heeft geleid tot een drugsvondst in Moordrecht. In een garagebox werden grote hoeveelheden harddrugs en grondstoffen voor de productie van harddrugs aangetroffen. Ook werden goederen gevonden die gebruikt worden bij de productie van softdrugs.

Naar aanleiding van een melding van een chemische lucht werd onderzoek ingesteld naar een garagebox. Daar werd de herkomst van de chemische lucht gevonden. De lucht was afkomstig van vloeistof dat uit grote vaten lekte.

Onderzoek wees uit dat de vloeistof op zichzelf niet direct gevaarlijk was, maar wel gebruikt kon worden bij de productie van harddrugs. Dit was daarom reden om ook omliggende garageboxen nader te onderzoeken.

In een andere garagebox werd harddrugs en toebehoren voor het maken van drugs gevonden. Om welke soorten drugs en in welke hoeveelheden dit gaat, is verder niet bekend gemaakt.

Bestuurlijke sluiting

Burgemeester Han Weber heeft beide garageboxen per direct laten sluiten op grond van de Opiumwet. “Ik ben geschrokken van de grote hoeveelheid drugs en grondstoffen die voor de productie van harddrugs gebruikt worden”, aldus burgemeester Weber. “Het levert ongewenste veiligheidsrisico’s op voor de omgeving door de aanwezigheid van veel chemicaliën, maar ook omdat productie en handel in verdovende middelen in deze omvang gepaard kan gaan met het plegen van grof geweld te midden van de gewone samenleving. Ik ben blij met het doortastend en zorgvuldig optreden van de betrokken diensten en dat er adequaat maatregelen genomen zijn.”

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen