woensdag, juli 24, 2024

Hollandsche IJsselkering succesvol getest

De Hollandsche IJsselkering is weer succesvol getest in voorbereiding op het stormseizoen. Rijkswaterstaat heeft de test maandagochtend uitgevoerd.

Gedurende de test wordt de stuw van de IJsselkering gesloten en wordt gekeken of alles naar behoren werkt. Het scheepvaartverkeer moest gedurende de sluiting via de sluis. De Hollandsche IJsselkering wordt standaard getest voordat het stormseizoen in oktober begint.

In het geval van een dusdanig hoge waterstand dat het gevaarlijk wordt, kunnen waterkeringen gesloten worden. Op deze manier wordt voorkomen dat water via de rivieren verder landinwaarts stroomt. De Hollandsche IJsselkering sluit gemiddeld een aantal keer per jaar en beschermt zo het laagste gebied van het hele land.

Deltawerken

De Hollandsche IJsselkering is onderdeel van de Deltawerken die Nederland moeten behoeden van overstromingen. Het is het oudste kunstwerk van de Deltawerken, die in 1958 werd geopend.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen