vrijdag, juli 12, 2024

Slachtoffers dodelijke aanrijding zijn man en vrouw uit Capelle aan den IJssel

Zaterdagavond 2 september zijn twee personen uit Capelle aan den IJssel om het leven gekomen bij een aanrijding op de Maasboulevard in Rotterdam. De betrokken bestuurder was op de vlucht geslagen na het ongeval, maar is een dag na het ongeval aangehouden

De twee Capellenaren waren te voet toen zij rond kwart over negen ’s avonds werden geschept door een bestelbusje. Hulpverleners kwamen massaal ter plaatse en probeerden de slachtoffers nog te reanimeren. Helaas mocht de hulp niet meer baten en kwamen beide personen ter plekke te overlijden.

Bestuurder op de vlucht

De bestuurder stopte zijn zwaar gehavende bestelbusje enkele honderden meters verderop voor het oude Tropicana-gebouw en sloeg daarna op de vlucht.

Artikel gaat verder onder afbeelding
De bestuurder dumpte even verderop het zwaargehavende voertuig (Foto: Jeffrey Jacobs)
Slachtoffers uit Capelle aan den IJssel

De politie laat weten dat de slachtoffers een 79-jarige man en 74-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel zijn.

“Het vreselijke ongeval in Rotterdam waarbij twee Capellenaren om het leven zijn gekomen raakt de Capelse gemeenschap diep. Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden die in één klap een vader en een moeder verliezen”. Dat zegt burgemeester Peter Oskam zondagochtend in een eerste reactie op het dramatische ongeluk in Rotterdam. “Verslagen en verdrietig wens ik iedere betrokkene nu kracht en sterkte. Ook aan de hulpdiensten die een zware taak op hun schouders voelen.”

Onderzoek

De gehele nacht heeft de politie uitvoerig onderzoek verricht op de plaats van de aanrijding en bij het zwaar gehavende voertuig. Mensen die meer informatie hebben over wat er is gebeurd of camerabeelden uit de omgeving hebben, worden gevraagd contact op te nemen met de politie.

Contact opnemen kan via het algemene nummer van de politie (0900-8844), de Opsporingstiplijn (0800-6070) of het online tipformulier. Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem via de website of via 0800-7000.

De politie verricht uitgebreid sporenonderzoek bij de achtergelaten bestelbus (Foto: Jeffrey Jacobs)

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen