vrijdag, juli 12, 2024

Politie vindt drugspand in Schollevaar na anonieme tip

Een anonieme tip heeft dinsdag 29 augustus geleid tot twee aanhoudingen, en de vondst van een flinke hoeveelheid drugs en een nepvuurwapen in de wijk Schollevaar. Dit heeft de politie bekend gemaakt.

Via Meld Misdaad Anoniem werd een tip doorgegeven dat er een hennepgeur geroken was. Ook zouden er regelmatig ‘korte bezoeken’ plaatsvinden bij het huis waar dit geroken was. Dit was aanleiding voor agenten om poolshoogte te nemen bij de desbetreffende woning aan het Filomeentje Erf.

Toen agenten bij het huis kwamen, kwam op dat moment net iemand aangelopen. Het zien van de agenten was reden om direct om te keren. Agenten hebben hierop de man gecontroleerd, vonden bij hem zelf als in een tas verschillende substanties, zowel in poeder- als pilvorm.

© De gevonden drugs in de kofferbak van een auto

 

Drugspand

Bij de woning werd vervolgens niet opengedaan. Agenten lieten een slotenmaker ter plaatse komen om zo toegang tot de woning te verkrijgen. Eenmaal binnen bleek alsnog een man aanwezig te zijn. Verder werden in het pand een echt lijkend vuurwapen en verschillende bakken met wiet en harddrugs gevonden.

Beide mannen zijn aangehouden. De twee auto’s van beide verdachten zijn in beslag genomen, waarbij in één van beide voertuigen meer substanties werden aangetroffen. De tientallen kilo’s drugs werden in beslag genomen, eveneens als het nepvuurwapen. De aangetroffen substanties zullen nader worden onderzocht. De recherche doet verder onderzoek naar de zaak.

Meld Misdaad Anoniem

De politie is blij de vondst en aanhoudingen, en benadrukt de waarde van de anonieme melding: “Wij hebben u als oplettende burger in de wijk erg hard nodig, dat blijkt maar weer! Wij zijn de melders en getuigen dan ook zeer dankbaar!”

Daarbij wordt opgeroepen om vooral te blijven melden als mensen iets verdachts zien. Bij spoedgevallen kunnen mensen 112 bellen, zonder spoed 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op de website of via 0800-7000.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen