vrijdag, juli 12, 2024

Ronde van West succesvol en spectaculair: nieuw record op 10 km-parcours

Op dinsdag 15 augustus liepen jong en oud mee met alweer de vijftiende editie van de Ronde van West. De jubileumeditie beloofde een waar spektakel te worden met maar liefst 1150 deelnemers.

Bekijk onze foto’s van het evenement op onze Facebook-pagina

Aan het begin van de avond verzamelden alle deelnemers en hun aanhang aan de Willem Barentszstraat waar zowel de start als finish was gevestigd. Om 19.15 uur mochten eerst de allerkleinsten van start bij de juniorenloop van een kilometer lang. Hierna volgde de jeugdloop met twee kilometer en gingen eveneens de wandelaars van start.

De volwassenen mochten daarna van start tijdens op de vijf kilometer. Na een kwartier kwam Tesfit Ghide als eerste over de finish. Gabriel Ivanciuc wist met een indrukwekkende eindsprint nog de tweede plaats te veroveren op Flo van der Vlist. Bij de vrouwen kwam Tess Goessens na exact negentien minuten over de eindstreep, gevolgd door Annemiek Houben en Anne de Beer.

Rond half negen werd gestart met de hoofdafstand van tien kilometer. Net als bij de vijf kilometer werd alles gegeven door de deelnemers. Habtom Okbamichael wist als allereerste over de finish te komen na slechts 30 minuten en 21 seconden. Hiermee heeft hij een nieuw record gevestigd voor het tien kilometerparcours. Habtom werd gevolgd door Marco van Erp en Bereket Yeman. Bij de vrouwen kwam Nella Oenema na 37 minuten over de finish, nipt gevolgd door Pauline van Donkelaar. Even erna wist Sant Brinkman de derde prijs binnen te slepen.

Goed doel

Zoals ieder jaar is de Ronde van West weer verbonden aan een goed doel. Deze editie is gekozen om het IJsselland Ziekenhuis te ondersteunen door geld in te zamelen voor een ‘Qwiek.up’. Dit apparaat kan prikkels van patiënten reguleren en zo zorgen voor minder pijn, stress en angst. Voorzitter Dick van Sluis van stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis mocht voorafgaand aan de start van de tien kilometer een cheque ter waarde van 1.500 euro in ontvangst nemen.

Artikel gaat verder onder afbeelding


Winnaars Ronde van West 2023

Juniorenloop 1 kilometer – Meisjes

 1. Phileine van der Hoek (05:39)
 2. Jeske Simonse (05:46)
 3. Lieke van Leenen (06:00)

Juniorenloop 1 kilometer – Jongens

 1. Marco Looij (04:38)
 2. Jason Lafleur (04:41)
 3. Jaël Haliwela (04:43)

Jeugdloop 2 kilometer – Meisjes

 1. Veerle Fioole (08:15)
 2. Evi Stox (08:18)
 3. Elin Metselaar (08:41)

Jeugdloop 2 kilometer – Jongens

 1. Thijmen den Otter (06:44)
 2. Jeremiah Karamath (07:06)
 3. Vince van Dam (07:06)

5 kilometer – Vrouwen

 1. Tess Goessens (19:00)
 2. Annemiek Houben (19:09)
 3. Anne de Beer (19:58)

5 kilometer – Mannen

 1. Tesfit Ghide (15:06)
 2. Gabriel Ivanciuc (15:58)
 3. Flo van der Vlist (15:58)

10 kilometer – Vrouwen

 1. Nella Oenema (37:11)
 2. Pauline van Donkelaar (37:31)
 3. Sant Brinkman (40:23)

10 kilometer – Mannen

 1. Habtom Okbamichael (30:21) – Nieuw parcoursrecord
 2. Marco van Erp (31:26)
 3. Bereket Yeman (32:28)

Alle andere tijden zijn terug te vinden via de website van het evenement rondevanwest.nl

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen