vrijdag, juli 12, 2024

Gemeente gaat optreden tegen sluipverkeer op Capelsebrugpad

Handhavers gaan vaker controleren op sluipverkeer dat gebruik maakt van het Capelsebrugpad. Bewoners hebben geklaagd over autoverkeer dat met regelmaat over het fietspad rijdt.

Afgelopen jaar maakten verschillende verkeersorganisaties zich hard voor het verwijderen van paaltjes op fietspaden. Deze zouden een onnodig gevaar opleveren voor fietsers. Het gevolg is dat veel paaltjes door het hele land zijn verdwenen.

Sluipverkeer

Bij het Capelsebrugpad (tussen station Capelsebrug en de Haydnstraat) zijn eveneens de paaltjes om deze reden verdwenen. Het gevolg is dat de gemeente sindsdien meerdere klachten heeft ontvangen van sluipverkeer dat over het fietspad rijdt.

“Bewoners hebben hierover contact gezocht met de gemeente. We hebben geconstateerd dat dit inderdaad gebeurt”, zo bevestigt de gemeente. Het zou gaan om wijkverkeer en bijvoorbeeld bezorgers die zo sneller van de ene naar de andere straat in de wijk willen rijden.

Handhaving

Inmiddels zijn bij het fietspad bordjes geplaatst om automobilisten er extra op te wijzen het fietspad niet te gebruiken en te waarschuwen dat er handhavend wordt opgetreden. Handhaving zal het fietspad extra in de gaten houden.

Fietsvriendelijke paal

De gemeente laat verder ook weten dat ze verdere maatregelen nemen om het sluipverkeer tegen te gaan. Er zal een ‘fietsvriendelijke’ paal worden geplaatst. Deze leveren minder gevaar op voor fietsers als ze er toch tegenaan rijden, maar houden toch het autoverkeer tegen.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen