woensdag, juli 24, 2024

Algerabrug gaat niet omhoog door personeelstekort

Vanwege onverwachte uitval van personeel zal de Algerabrug dit weekend niet omhoog gaan. Een mazzeltje voor de automobilisten die niet hoeven te wachten op de pleziervaart die de brug willen passeren, maar wel een domper voor de beroepsvaart.

Rijkswaterstaat verwacht dat vanaf maandag de brug weer open zal gaan. Tot die tijd is er sprake van beperkte doorvaarhoogte. Grote schepen zullen dus moeten wachten of een alternatieve route moeten kiezen.

De brug kan niet worden bediend, omdat er geen personeel beschikbaar is. De Algerabrug kan niet op afstand worden bediend. Op de brug zitten normaal gesproken brugwachters die het verkeer en de scheepvaart in de gaten houden en het brugdek openen.

 

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen