woensdag, juli 24, 2024

Jongen (15) gaat na ritje met brommer met rits vol bekeuringen naar huis

Een ritje op een brommer is een 15-jarige jongen duur komen te staan. Hij werd op het Capelsebrugpad door agenten staande gehouden omdat de bijrijder geen helm droeg. Agenten besloten vervolgens om de bestuurder te controleren en dat zorgde voor een rits aan bekeuringen.

Allereerst bleek dat de 15-jarige jongen uiteraard niet op de brommer mocht rijden, vervolgens hadden de agenten ook het vermoeden dat de brommer veel te snel kon rijden. De brommer ging daarom mee naar het bureau.

Eenmaal op de rollerbank bij het bureau bleek dat de brommer in plaats van 25km/u 50km/u kon rijden. Ook hiervoor is een bekeuring uitgeschreven. Daarnaast heeft de brommer een wok-melding gekregen zodat er niet meer mee op de openbare weg gereden kan worden.

De bijrijder kreeg een prent voor het niet dragen van helm. Al met al zijn ze samen een paar honderd euro aan bekeuringen lichter geworden.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen