zondag, juli 14, 2024

Vereniging Stormpolderrail gaat gebukt onder nieuwe regelgeving: ‘Helaas duurt het even voordat we dit op orde hebben’

Voorlopig mogen er geen passagiers meer meerijden op de treinen van de Stormpolderrail. Door nieuw opgelegde regelgeving en eisen moet de vereniging meerdere zaken afhandelen voordat dit weer mogelijk is.

Vereniging Stormpolderrail is door de overheid aangemerkt als attractie. Hierdoor moet de vereniging plots aan allerlei eisen voldoen. “Denk hierbij aan een risico inventarisatie-evaluatie, het markeren van struikel gevaar, het gehele remsysteem moet op zijn kop, de baan moet geaard worden en logboeken ten behoeve van onderhoud bijhouden. En dit is nog maar een klein gedeelte.”

Naast de vele aanpassingen en daarbijkomende kosten en energie om dit geregeld te krijgen, moet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) het ook nog goedkeuren. Ook dit is niet kosteloos en zadelt de vereniging op met nog eens een extra financiële uitgave.

Wanneer passagiers weer mee kunnen op de trein is nog onduidelijk. “Helaas duurt dit gewoon even voordat we dit op orde hebben”, laat de vereniging weten. “We zijn een hobbyclub die het op onze vrije zaterdag moeten regelen. Ook voor ons is er zo weinig aan, daarom proberen we het zo snel mogelijk te regelen.”

De vereniging vraagt mensen die op wat voor manier ook kunnen helpen, om contact op te nemen. Spreek een lid aan of mail naar info@stormpolderrail.nl.

Raadsvragen

De lokale SGP-fractie heeft inmiddels laten weten schriftelijke vragen te hebben gesteld aan het college van burgemeester en wethouders (B&W). De partij roept daarmee op om vanuit de gemeente een helpende hand uit te reiken aan de vereniging.

SGP-raadslid Anton Brand zegt het zeer betreurenswaardig te vinden als deze vereniging niet meer mag rijden met passagiers. Omdat de gemeente ook eigenaar van de grond is, wil de partij dat de gemeente nu ook helpt nu de vereniging met de nieuwe regelgeving wordt geconfronteerd, zodat ‘deze attractie in Krimpen kan blijven bestaan’.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen