vrijdag, juli 12, 2024

Kanaalweg langere tijd dicht voor verkeer

Van maandag 17 juli tot en met zondag 20 augustus is de Kanaalweg in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voor fietsers en voetgangers blijft de Kanaalweg met een kleine omleiding wel toegankelijk.

De afsluiting is ter hoogte van de nieuwe woonbuurt IJsselpark. De weg wordt nu alvast aangepast ter voorbereiding hiervan. Wethouder Rik van Wouderberg legt uit wat de werkzaamheden inhouden: “We willen de Kanaalweg veilig en goed bereikbaar houden, ook als straks het IJsselpark klaar is. We werken daarom nu aan een middeneiland waarop voetgangers en fietsers straks kunnen wachten om veilig over te steken. Voor auto’s komt daar ook ruimte om even stil te staan voordat ze afslaan. De bushaltes gaan naar de zuidkant van het kruispunt.”

Om meteen goed gebruik te maken van de wegafsluiting werkt de gemeente op hetzelfde moment ook aan de brug over de Ringvaart en vervangt waterbedrijf Evides de waterleidingen.

Omleidingsroute

Er zijn twee omleidingsroutes voor het autoverkeer, zoals ook weergegeven op de kaart boven het aritkel. De omleiding zorgt voor een extra reistijd van tien tot dertig minuten (onder normale omstandigheden). Verkeer kan zowel via het Noorden als Zuiden rijden. Adressen aan de Kanaalweg zijn alleen bereikbaar via de Abram van Rijckevorselweg. Onderaan het artikel staan de omleidingsroutes uitgebreider beschreven.

Bus 31

Buslijn 31 zal eveneens de gevolgen ondervinden. Vervoerder RET laat weten dat de lijn van 17 juli tot 21 augustus een omleidingsroute zal volgen en dat halte Kanaalweg zal komen te vervallen. Halte Bermweg wordt als vervangende halte gebruikt. Houd voor actuele informatie de website van de RET in de gaten of kijk in de RET-app.

Fietsers en voetgangers

Fietsers kunnen via een korte omleiding langs de werkzaamheden fietsen. De omleiding staat ter plekke aangegeven met borden. Voor voetgangers blijft een strook van de brug over de Ringvaart beschikbaar. De Kanaalweg blijft daardoor bereikbaar voor voetgangers vanaf de Capelseweg.


Omleidingsroutes vanaf de Capelseweg 

  • Richting Capelle Centrum/ West
    Vanaf de Capelseweg via de Hoofdweg (in de richting van Alexandrium), Prins Alexanderlaan, Capelseplein en Abram van Rijckevorselweg naar de Kanaalweg.
  • Richting Capelle Oost
    Vanaf de Capelseweg via de Hoofdweg (in de richting van Schollevaar), Burgemeester Schalijlaan, Burgemeester van Beresteijnlaan en Abram van Rijckevorselweg naar de Kanaalweg.

Omleidingsroutes vanaf de Kanaalweg

·       Richting oprit A20
Vanaf de Kanaalweg via de Abram van Rijckevorselweg (in de richting van Rotterdam), het Capelseplein, Prins Alexanderlaan, en Hoofdweg naar de Capelseweg.

·       Richting Capelle Oost
Vanaf de Kanaalweg, via de Abram van Rijckevorselweg (in de richting van Nieuwerkerk), Burgemeester van Beresteijnlaan, Burgemeester Schalijlaan en Hoofdweg naar de Capelseweg.

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen